Doorgaan naar hoofdcontent

In vertrouwen...

Soms waren er van die dagen dat ik me afvroeg waarom er iets in mijn leven gebeurde. Dat was het moment dat ik uit mijn vertrouwen was gestapt en vanuit mijn angst naar een situatie keek. 

Mijn denken draaide dan op volle toeren om het waarom te proberen te begrijpen. Terwijl ik als geen ander wist dat dit me niet ging lukken, niet omdat er geen reden was voor hetgeen wat gebeurde maar simpelweg vanwege het feit dat de reden voor mij gewoon (nog) niet zichtbaar was.

Het is namelijk niet altijd logisch en mijn denken bleek dan vaak beperkt tot doem-senario's. Gek genoeg kon ik zodra ik uit de 'gevarenzone' was het wel zien en begrijpen dat het leven een 'uitgestippeld' plan voor me heeft en dat mijn route van A naar B, noodplannen C t/m Z bevat.

Gelukkig kan ik nu wel in mijn vertrouwen blijven, omdat het keer op keer blijkt dat datgene wat mij 'overkwam' mij heeft gevormd tot de persoon die ik nu ben.

Vaak is de in ons hoofd uitgestippelde route een de-tour en helpt het leven ons niet te verdwalen. Wijs je deze hulp af door toch eigenwijs door te lopen of pak je het met beide handen aan, in vertrouwen?


Reacties

Populaire posts van deze blog

I’m an unstoppable force of nature

I’m an unstoppable force of nature When you try to drain me, I’ll be refueled with light - as I’m light.
When you try to burn me down, I’ll rise from the ashes as a phoenix - as my soul is eternal.
When you try to build a wall around me in order to cage me, I’ll peacefully bring it down - as I’m a free spirit.

This is who I am. I’m really not stronger, smarter or better then you! I’ve just embraced the lessons life has thrown at me and made them my soil to grow.

As soon as you do the same there will be no need for you to see me or other people as your enemy, because you’ll be able to see that you yourself are your only enemy and that bringing people down or use them is really not going to move you forward one bit.

So if you’re wondering what the purpose is of me being ‘Unstoppable’, well I’m here to wake you up, to let you see life for what it is! And to me the best way to accomplish this change of mind is to practice what I preach.

We’re all one, one love!

Allemaal uniek

Juist de verschillen tussen ons mensen maakt onze samenleving zo bijzonder, iedereen functioneert op zijn eigen wijze en we zouden zo veel van elkaar kunnen leren.

Onze huidige maatschappij van gemiddelden, hokjes/labels & IQ-scores kijkt niet naar de persoon zelf. 
Het kunnen reproduceren van aangeleerde informatie wordt aangemerkt als slim en gezien als potentie voor succes oftewel veel geld verdienen.
Jammer want er zit zoveel meer in de 'waarom'-kids, zij die buiten het gemiddelde vallen of op wat voor manier ook anders zijn.

De frustratie die bij deze kinderen ontstaat komt vaak niet vanuit hen, maar vanuit ons, ouders en leerkrachten. Door het pushen van deze kinderen om binnen het gemiddelde te komen/blijven of om ze door ze te labelen en/of te drogeren. De groep kinderen die daadwerkelijk medicatie nodig heeft is naar mijn gevoel echt heel klein.

Wij ouders mogen onszelf vaker 'n spiegel voorhouden, want als we eerlijk kijken naar onze kinderen zijn er echt heel vee…